Gliserin Nedir? Ne İşe Yarar? Gliserin Kulak Damlası Önerisi?

Gliserin, gliserol olarak da bilinmektedir. Oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen bir içeriğe sahiptir. Gliserin bitkisel ilaçlardan yapılmakta, genellikle de cilt ve saç bakımlarında etkili biçimde kullanılmaktadır. Şurup kıvamında olan gliserin, su ve diğer maddelerle karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Saç ve cilt bakımında kullanılan gliserin, bunun yanında romatizma sonucunda meydana gelen ağrılarda da rahatça kullanılabilmektedir. Gliserinin iki türü bulunmaktadır. Bunlar hayvansal ve bitkisel olan gliserinlerdir. Cilt bakımında kullanılan gliserin ise bitkisel gliserindir. Şimdi gliserin nedir, gliserin ne işe yarar gibi konulara değineceğiz. Bunları okuduktan sonra gönül rahatlığıyla gliserini kullanabilirsiniz.

Gliserin Nedir?

Formülünde; yüzde 35 oranında gliserin, yüzde 20 oranında metanol, yüzde 30 oranında yağ, yüzde 10 oranında su ve yüzde 5 oranında da sodyum tuz bulunmaktadır. Oksijen, karbon ve hidrojen karışımından meydana gelir. Genelde saç ve cilt bakımında tercih edilmektedir.

Özellikle kuru bir cilde sahip olanların tercih ettikleri, gliserin cildi yumuşak tutar ve oluşan nem kaybını da geri getirir. Birçok medikal ürünlere göre çok daha etkili sonuçlar veren gliserin, insanlar tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. İnce bir tabaka şeklinde cildi kaplayan gliserin, cilt gözeneklerinin açılmasını sağlar ve cildi pürüzsüz bir duruma getirmektedir. Cildinizdeki kuru olan bölgeye pamuk yardımıyla ince tabakalar şeklinde kullanabilirsiniz.

Gliserin Ne İşe Yarar?

Bunun yanında saçlara kullanılabilmektedir. Saçlara gliserin kullanıldığında, bir canlılık katar. Saç dökülmelerine karşı yardımcı olur, saçın nem kaybını tekrar geri kazandırır. Masaj şeklinde saça emdirilerek uygulanan gliserin, saçlarınızın korunması yönünde en etkili ilaçlardan daha etkili olabilmektedir. Saçlarınıza uyguladıktan sonra 5 dakika bekletin, sonrasında iyice yıkayın. Haftada 3 defa kullanıldığında saçlara gözle görülür bir canlılık katar.

Ayrıca dudaklarda kullanımında da çatlak önleyici görevi görmektedir. Bunun yanında dudak kurumalarında da etkili bir sonuç vermektedir. Gliserini dudaklarınıza yavaşça sürerek yaymaya çalışın. Yaklaşık on dakika kadar bekletin ve durulayın. Bu süreden sonra dudaklarınızı isterseniz yıkayabilirsiniz. Günlük iki sefer kullanımda dudaklarınızda herhangi bir kuruma ya da çatlak belirtisi oluşmaz.

Gliserin bu sorunlar dışında cilde uygulandığında, cildin nem oranını dengeler ve bir canlılık katar. Düzenli biçimde gliserin kullanımında cildin rengini açar. Cilde uygulandığında başka karışımlarla da kolayca kullanılabilmektedir. Nasır tedavisinde de etkili bir yardımcı görevi gören gliserin, özellikle ayaklarda oluşan nasırların geçmesinde yardımcı olur. Ayaktaki diğer sertleşmede de gliserin kullanılarak yumuşatılabilir. Ağız içi yaralarında düzenli olarak gliserin kullanıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Antiseptik özelliği sayesinde ağızda oluşabilecek bakterilerin de önlenmesinde yardımcı olmaktadır.

Egzama ve sedef gibi çeşitli hastalıklarda da gliserin kullanımı oldukça yaygındır. Bu problemli bölgelere hafifçe emdirilerek kullanıldığında etkin sonuçlar vermektedir. Her gün düzenli bir şekilde tırnaklarınız için kullandığınızda, bir süre sonra bir parlaklık olduğunu fark edeceksiniz. Bunların yanında güzellik açısından da makyaj sabitleyicidir. Makyajı yapmadan önce gliserini sürdüğünüzde cilt gözeneklerinin açık kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer kimyasal makyaj sabitleyicilere göre çok daha etkili olarak kullanılmaktadır.

Gliserin Kulak Damlası

Ayrıca gliserini kulaklarınızın temizlenmesi için de kullanabilirsiniz. Eğer gliserin kulak damlası şeklinde isterseniz eczanelerden bunu bulabilirsiniz. Özellikle kulak içinde oluşan pislikler kulakta bazı işitme kayıplarına yol açmaktadır.

İşte gliserin damlatarak kulaklarınızı temizleyebilirsiniz. Gliserin kullanımında, hassas ciltli olan kişilerde suyla karıştırılması önerilir. Ayrıca gereken zamanlar dışında gliserini aşırı biçimde kullanmamaya çalışın. Aksi halde gliserin bir süre sonra cildinizin gözeneklerini kapatabilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku