Ortopedi Hangi Hastalıklara Bakar? 2021

Ortopedi Nedir?

Hayat sürekli sizin istediğiniz şekilde gitmeyebilir ani bir sağlık sorunu yaşayan bireylerin, hayatı bir anda istemediği şekilde kötü sonuçlanabilir. Sağlık mı yoksa para mı daha önemli diyenler, aslında sağlık sorunlarına maruz kalıp, sonradan sağlığın değerini anlayanlar için bu gibi sorular daha farklı yanıtların gelmesine imkan tanır. İşte bu gibi sağlık sorunları, insanların hayatlarına devam etmesi açısından önem vermesi gerekmektedir. Hasta olmadan da gidip hastaneye giderek gerekli kontrolleri yapmak 1-0 önde olmanızı sağlar. Ön teşhis bu nedenle büyük bir öneme sahiptir. Klinikler arasında adı geçen ortopedi aslında kas ve iskelet sisteminde görev alan bir sağlık dalıdır. Bu kelimeler orthos ve paedia kelimelerinin bir araya gelmesi sonucu oluşmakta. Net görev alanlarına baktığımızda kas ve iskelet sistemlerini inceler.

Kas ağrısı çeken, kemiklerim ağrıyor diye dert yananlar hızlıca bu servisi kullanabilir. Ortopedi doktoruna gelenler genelde ülkemizdeki sağlık sorunlarına bakıldığında kırık ve çıkık, burkulma ve kas zedelenmeleri olarak karşımıza çıkıyor. Yaş gruplarına göre baktığımızda ise yaşlı kesimlerde romatizma ve kireçlenme sağlık sorunları yaşayan kişilerin, ortopedi servisini kullandığı görülmüştür. İnsanlar ortopedik sıkıntı yaşamış iseler genelde sonradan başına gelebildiği gibi doğuştan da gelme durumu söz konusu olabilir. Yani çocuk doğarken dahi ortopedik sağlık sorunu çekmiş olabilir.

Ortopedi Bölümüne Hangi Hastalar Gitmeli?

Bir çok birey, yaşadığı sağlık problemleri nedeni ile hastaneye gitme aşamasında hangi kliniğe gitmesi gerektiğini kestiremez. Bu durumda şahıslar, neresi ağrıyor ise o bölüme gitmesi gerektiğini öğrenmelidir. Kas ağrısı, kemik, kırık, çıkık, kas zedelenmesi, romatizma çekenler vb. durumları yaşayanlar, ortopedi bölümünü tercih edebilir. Genelde doktor ilk aşamada, röntgen çekmekte sonraki durumda ise ilgili bölümü çeken cihaza yönlendirmekte. Aşağıdaki hastalıklar, ortopedi ve travmatoloji bölümü ile alakalıdır. *Doğumsal kalça çıkıkları *Bacaklardaki eşitsizlikler *Menisküs yaralanmaları *Eklem bağlarındaki ezilme ve burkulmalar * Sinir sıkışmaları *Tetik parmak *Tenisçi dirseği *Eklem kireçlenmeleri *Siyatik *Topuk dikeni *Kıkırdak yaralanmaları *Lif kopmaları *Kemik kırıkları *Kemik iltihapları *Farklı eklemlerdeki çıkıklar *Eklem ağrıları *Romatizmalar

Ortopedi Bölümündeki Uygulamalar

Eklem ve kas sistemindeki rahatsızlıklar ilgi görmediği zaman kalıcı sağlık hasarlarına neden olabilir. Yürüyememe, elde avuçta tutma hissinin kaybolması, gibi örnekler verilebilir. Ortopedi bölümdeki cerrahi uygulamalar genelde protez takılması ile sonuçlanır. Bu nedenle sağlık açısından bakıldığında zaman kaybetmeden tedavi edilmelidir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku